Huisvesting Goed Wonen Rupelstreek

Hoe stel ik mij kandidaat?

Je schrijft je online in als je een sociale woning wilt huren in Vlaanderen. Dat doe je via het digitaal platform voor alle kandidaat-huurders, het centraal inschrijvingsregister (CIR). Dat ontwikkelde de Vlaamse overheid. Al ingeschreven voor een sociale woning? Je dossier controleren en aanpassen doe je ook online via het centraal inschrijvingsregister. Om een aanvraag of wijziging te doen, heb je een elektronische identiteitskaart (eID) nodig, met pincode en kaartlezer. Heb je geen eID of Itsme of lukt online inschrijven niet? Dan kan onze woonmaatschappij je verder helpen met de inschrijving op kantoor. Je vindt meer informatie op de website van het agentschap Wonen in Vlaanderen. Je leest er welke schermen je zal doorlopen en welke gegevens je best bij de hand houdt.


Heb je wel een eID of itsme, maar heb je toch ook nog hulp nodig bij jouw online aanvraag? Naast de woonmaatschappij mag ook het OCMW, een andere dienst of een familielid of vriend je helpen met je aanvraag bij het CIR.


Normaal gezien zal het CIR vanaf 18/03/2024 beschikbaar zijn. En dus helaas niet vanaf 2 januari 2024.


Download hier de informatiefolder (PDF-1507kB) over het CIR.

 

In afwachting van het CIR is het nog mogelijk om bij onze woonmaatschappij in te schrijven d.m.v. een papieren inschrijvingsformulier.

Dit kan u hier downloaden: inschrijvingsformulier 2024 (PDF-292kB)